"Met thee maak je mensen blij!"


Wij zijn Arjan en Lotte. Samen met onze twee kindjes en kat Klaas wonen wij in het gezellige Woerden. Samen runnen we met veel plezier ARELO thee. Nieuwsgierig naar het verhaal achter ons vrolijke theemerk? We vertellen je graag meer!

Hoe het begon

Toen Arjan in 2016 via zijn werk als inkoopmanager de kans kreeg om voor een langere periode naar China te gaan, grepen we dit met beide handen aan en begonnen we samen aan een nieuw avontuur. 

Tijdens deze reis kwamen we in aanraking met de unieke cultuur van het land en ontdekte we dat thee hier een grote rol in speelt. Thee is in China een echte beleving en onderdeel van het dagelijks leven. Iets wat in Nederland nog mist. Dit bracht ons op een idee: we gaan deze beleving naar Nederland brengen! Zo werd ARELO geboren.

Met een koffer vol samples en flinke dosis informatie, inspiratie en ideeën toverden we - eenmaal terug in Nederland - direct een slaapkamer om tot ARELO kantoor. Arjan zei zijn baan op en na een paar maanden hard werken, stond ons kleine kantoortje al bomvol dozen.

Gewapend met een aantal samples bezochten we verschillende winkels. Er werd positief gereageerd en al snel waren de eerste verkooppunten een feit. Hierna ging het hard! We sloten distributeurs aan en begonnen met het leveren van maatwerk.

Inmiddels zijn er meer dan 300 on- en offline verkooppunten waar de thee en accessoires van ARELO worden verkocht. Bovendien zijn we verhuisd van onze slaapkamer naar verschillende bedrijfspanden en nu worden de theedoosjes geproduceerd en verstuurd vanuit Woerden bij een sociale werkplaats waarbij we als doel stellen zoveel mogelijk mensen naar hun eigen vermogen te laten deelnemen aan de samenleving.